Snyd med opgaver: Kan man camouflere kedelig naturvidenskab som sjov og ballade? - Jensen, Martin Frøling (KVANT, 2017)
Denne artikel stiller et provokerende og relevant spørgsmål: kan man “snyde” elever til at lære fysik ved at pakke det ind i leg og underholdning? Med konkrete eksempler analyseres, hvordan opgaveformuleringer kan ændre motivation og læringsudbytte. Artiklen diskuterer balancen mellem faglig stringens og engagerende formidling og sætter fokus på den kognitive proces bag problemløsning. Der argumenteres for, at kontekstualisering og narrative greb kan gøre selv abstrakte emner tilgængelige uden at gå på kompromis med det faglige niveau. For fysikere med undervisningsinteresse giver artiklen værdifuld indsigt i, hvordan man designer opgaver, der både udfordrer og motiverer. Det er en refleksion over formidlingens kunst i et fag, hvor indholdet ofte er alt andet end trivielt.