Fast brint – Universets mærkeligste stof - Schou, Jørgen (KVANT, 2008)
Fast brint diskuteres som ekstremt materiale med potentiale for metallisk fase ved højt tryk. Artiklen gennemgår eksperimentelle og teoretiske udfordringer og relaterer dem til astrofysiske forhold i kæmpeplaneter. Kvantemekaniske effekter spiller en central rolle i stoffets egenskaber.