Inflation: Én oprindelse for alt? - Sloth, Martin S. (KVANT, 2020)
Hvordan begyndte universet? Og hvorfor ser det ud, som det gør? I denne fængende og velskrevne artikel tager professor Martin S. Sloth os med på en rejse helt tilbage til det første splitsekund efter Big Bang. Med imponerende klarhed præsenteres teorien om kosmisk inflation – en eksplosiv udvidelse af rummet, der løser nogle af de største mysterier i den klassiske Big Bang-model. Sloth viser, hvordan inflation kan forklare den bemærkelsesværdige ensartethed i den kosmiske mikrobølgebaggrund og de strukturer, vi i dag ser i universet. Han dykker også ned i de alternativer, forskere udforsker, og fremhæver, hvordan kommende observationer kan være afgørende for, om inflationsteorien holder. En dybt fascinerende artikel for alle, der ønsker at forstå, hvordan moderne kosmologi forsøger at svare på det ældste spørgsmål: Hvor kommer vi fra?