Vand som alternativt elektromagnetisk materiale i mikrobølge- og antenneteknik - Arslanagić, Samel; Jacobsen, Rasmus E.; Lavrinenko, Andrei V. (KVANT, 2020)
Kan vand sende information? I denne overraskende og fremtidsorienterede artikel udforskes, hvordan ganske almindeligt vand kan anvendes som et aktivt materiale i moderne mikrobølge- og antenneteknik. Gennem eksperimenter og modellering viser forfatterne, hvordan vand, med sin høje dielektriske konstant og let tilgængelige natur, kan formes til resonatorer og bølgeledere, der matcher eller overgår traditionelle komponenter. Artiklen beskriver ikke kun tekniske detaljer, men åbner også døren til en ny verden af fleksible, bæredygtige og genanvendelige elektromagnetiske løsninger. Fra simple mikrobølgestrukturer til avancerede metamaterialer og "meta-flader" – vand demonstrerer en uventet alsidighed, der potentielt kan revolutionere antenneteknologi og sensorik. For fysikere, ingeniører og undervisere byder artiklen på både praktisk indsigt og akademisk inspiration. For alle andre byder den på en ny måde at se på et glas vand: som en nøgle til fremtidens trådløse teknologi. En smuk forening af det hverdagslige og det højteknologiske.