Ørstedsatellitten - Hansen, Flemming (KVANT, 2020)
Det startede med en idé og endte med en rumfartssucces. I denne detaljerede og underholdende beretning fortæller Flemming Hansen historien om Danmarks første satellit – Ørsted – der ikke bare overlevede sin forventede levetid, men også satte Danmark på det geomagnetiske verdenskort. Vi får tekniske indblik i satellittens opbygning, dramatiske nedtællingsforsinkelser, kreative nødreparationer og videnskabelige gennembrud. Og som prikken over i’et: Ørsted virker (måske) stadig 21 år senere. En fascinerende rejse ind i rumnørdernes heltegerning – og en hyldest til dansk samarbejde mellem forskning og industri.