En moderne tilgang til undervisning i elektromagnetisme - Arslanagić, Samel (KVANT, 2020)
Elektromagnetisme er kendt som et af de mest krævende fag – både at lære og at undervise i. Men hvad gør man, hvis man vil vende udfordringen til en succes? Samel Arslanagić deler i denne inspirerende artikel erfaringerne fra et populært og vellykket kursus på DTU, der formår at engagere de studerende og gøre stoffet levende. Artiklen viser, hvordan en stærk faglig struktur, pædagogisk nærvær og enkle digitale værktøjer – som korte videoer og interaktive tutorials – skaber en undervisning, der både er krævende og meningsfuld. Her handler det ikke om high-tech gimmicks, men om klar formidling, fysisk intuition og respekt for den studerendes tid og indsats. En guldgrube af erfaringer for enhver, der underviser i fysik eller teknik – og et overbevisende eksempel på, hvordan man kan tænde gnisten i selv de sværeste fag.