I Have Calculated It - Hjorth, Poul G (KVANT, 2020)
Med fire små ord – “I have calculated it” – revolutionerede Newton vores forståelse af universet. Poul G. Hjorth tager os med på en dramatisk rejse fra Kepler og Brahes banebrydende observationer til det matematiske mesterværk Principia. Det er historien om, hvordan fysikken blev matematisk – og hvordan kræfter og bevægelser kunne udledes af enkle love. Med et levende sprog og historiske detaljer viser Hjorth, hvordan Newton med sin beregning satte punktum for århundreders spekulationer og indledte en ny æra i naturvidenskaben. En artikel fuld af videnskabelig drama, intellektuel opfindsomhed og klarhed – der vil give enhver læser lyst til selv at sige: “Jeg har regnet den ud!”