Kroppen i naturen: Embodyment og matematikkens effektivitet i naturbeskrivelsen - Willum Johansen, Mikkel (KVANT, 2026)
Hvorfor virker matematik så magisk godt til at beskrive naturen? Svaret skal måske findes i… kroppen! Mikkel Willum Johansen introducerer os for teorien om embodyment – idéen om, at vores fysiske erfaringer som sansende og handlende væsener former den måde, vi udvikler og forstår matematiske begreber. Artiklen udfordrer den klassiske forestilling om matematik som en rent abstrakt disciplin og argumenterer i stedet for, at den er rodfæstet i vores kropslige samspil med verden. En dybt original og tankevækkende vinkel, der giver ny forståelse af både erkendelse, fysik og matematikkens forbløffende præcision. En artikel, der får dig til at tænke – helt ned i tæerne.