NORTH – det varmeste sted i Skandinavien - Thrysøe, Alexander S. (KVANT, 2021)
Midt på DTU’s campus findes en lille sol. Det lyder vildt – og det er det også. NORTH er Danmarks eneste tokamak, hvor plasma opvarmes til over 100.000 °C i jagten på fusionsenergi. Denne artikel giver dig et levende indblik i forskningens frontlinje, hvor mikrobølger, Langmuir-prober og Rogowskispoler bruges til at forstå fremtidens grønne energikilde. En artikel, der vil begejstre både gymnasieelever, studerende og medlemmer med hang til store visioner og høj temperatur!