Succesfuld Marslanding - Pepke Gunnarsson, Christine (KVANT, 2021)
NASAs rover Perseverance landede på Mars – og Danmark var med. Artiklen fortæller hele den nervepirrende historie om skycrane-manøvren, kameraer med dansk teknologi og detektivarbejdet for at finde spor af liv. Du får også et glimt af helikopteren Ingenuity, PIXL-instrumentet og koden skjult i faldskærmens mønster. En eventyrlig fortælling om samarbejde, teknologi og videnskabelig nysgerrighed, der bringer Universet tættere på os alle.