Tre tychoniske bøger - Dorch, Bertil F. (KVANT, 2022)
Et sjældent blik ind i fortidens astronomiske praksis åbner sig i Bertil F. Dorchs undersøgelse af tre af Tycho Brahes egne værker. Gennem fysiske bøger fra bl.a. Herlufsholm Skoles Bibliotek og Karen Brahes Bibliotek afdækkes, hvordan Brahe observerede, skrev og korresponderede om himlens fænomener. Artiklen beskriver ikke blot værkernes indhold og videnskabelige betydning, men også deres materialitet – herunder det spændende fund af middelaldertekster genbrugt som bogomslag og rester af kviksølv i blækket. En perle for læsere med interesse for astrofysikkens historie, bognørderi og laboratoriets materialekultur før laboratoriet som vi kender det.