Historien om elektromagnetismen - Zwisler, Laila (KVANT, 2018)
Denne artikel tager læseren med på en intellektuel rejse gennem udviklingen af elektromagnetismen – fra de tidlige observationer af statisk elektricitet og magnetisme til Maxwells elegante feltligninger. Zwisler formår at binde eksperimentelle opdagelser sammen med den teoretiske syntese, der i sidste ende førte til forståelsen af lys som en elektromagnetisk bølge. Artiklen giver en klar fornemmelse af, hvordan fysikken udvikler sig gennem samspillet mellem eksperiment og teori. Der lægges særlig vægt på de konceptuelle spring, der gjorde det muligt at formulere feltbegrebet. For fysikeren er dette ikke blot historiefortælling, men en påmindelse om de dybe strukturer, der stadig præger moderne fysik.