Lysende saltagurk i elektrisk stol - Seiersen, Klaus (KVANT, 2008)
En klassisk fysikdemonstration analyseres med fokus på ionisation, ledning og lysudsendelse. Artiklen forklarer de underliggende plasmafysiske mekanismer og gør forsøget til mere end blot spektakel. Velegnet til undervisning på gymnasialt og indledende universitetsniveau.