Stephen Hawking (1942–2018) - Rugh, Svend Erik (KVANT, 2018)
Denne korte, men rørende nekrolog markerer Stephen Hawkings betydning for moderne fysik. Artiklen fremhæver hans bidrag til forståelsen af sorte huller og kvanteeffekter i gravitationelle systemer. Samtidig tegnes et billede af hans personlige kamp og videnskabelige gennemslagskraft. For fysikere er det en anledning til at reflektere over en af de mest ikoniske figurer i nyere tid. Artiklen binder elegant det menneskelige og det videnskabelige sammen. Det er en værdig afslutning på bladet.