Historien om hvordan alting blev til: Meteoritter og Solsystemets oprindelse - Haack, Henning (KVANT, 2017)
Dette er temanummerets centrale artikel og en dybdegående gennemgang af meteoritter som nøglen til at forstå Solsystemets tidligste udvikling. Haack gennemgår klassifikationen af meteoritter og deres oprindelse i forskellige parent bodies, herunder differentierede og primitive asteroider. Artiklen udfolder, hvordan isotopmålinger – især af kortlivede radionuklider – muliggør præcis datering af processer i Solsystemets første få millioner år. Der argumenteres for, at meteoritter giver direkte adgang til processer som kondensation, akkrektion og differentiering. Samtidig diskuteres de dynamiske implikationer af disse data for modeller af planetdannelse. Artiklen er både empirisk rig og konceptuelt stærk og vil især appellere til læsere med interesse for kosmokemi og tidlig planetær fysik.