Solformørkelser i dansk litteratur - Kristensen, Kjeld (KVANT, 2016)
Kristensen leverer en fascinerende gennemgang af, hvordan solformørkelser er blevet behandlet i dansk litteratur gennem tiden. Artiklen kombinerer naturvidenskabelig forståelse med litterær analyse. Solformørkelsen fremstår både som et fysisk fænomen og et symbolsk motiv. Der trækkes linjer fra klassiske tekster til moderne fortolkninger. Artiklen demonstrerer, hvordan naturfænomener kan få dyb kulturel betydning. Den er et fremragende eksempel på tværfaglig formidling.