De første billeder efter servicemission 4 - Nielsen, John Rosendal (KVANT, 2009)
Efter en omfattende servicemission er Hubble-rumteleskopet igen i drift, og de første billeder fra teleskopet demonstrerer instrumentets fortsatte videnskabelige potentiale. Artiklen præsenterer blandt andet et spektakulært billede af den planetariske tåge NGC 6302, også kendt som Sommerfugletågen. Observationerne er taget med det nye Wide Field Camera 3, som blev installeret under missionen. De nye instrumenter forbedrer teleskopets følsomhed og gør det muligt at studere endnu svagere og fjernere objekter. Resultatet er et klart eksempel på hvordan vedligeholdelse og opgradering af rumteleskoper kan forlænge deres videnskabelige levetid betydeligt.