Innovation som undervisningsmetode i STX-fysik - Wegge, Niels Erik (KVANT, 2016)
Denne artikel giver et konkret indblik i, hvordan innovationsdidaktik kan integreres i fysikundervisningen uden at man går på kompromis med det faglige niveau. Med udgangspunkt i et struktureret 6-timers undervisningsforløb demonstreres, hvordan elever kan arbejde systematisk med idegenerering og problemløsning inden for klassisk varmelære. Wegge viser, hvordan kreative metoder kan fungere som katalysator for dybere begrebsforståelse snarere end som en distraktion fra fysikken. Artiklen rummer en vis grad af didaktisk refleksion og foreslår udover det konkrete undervisningsforløb en lang række emner fra fysikpensum, som kan være velegnede til behandling gennem en innovativ tilgang.