Nordstjernen – en spændende stjerne - Quaade, Michael (KVANT, 2016)
Nordstjernen er langt mere end blot et navigationspunkt, og denne artikel udfolder dens komplekse astrofysiske natur. Quaade tager læseren med fra klassisk himmelobservation til moderne forståelse af stjerners struktur og udvikling. Artiklen giver indblik i variabilitet, afstandsbestemmelse og stjernens rolle i kosmologiske målinger. Den demonstrerer, hvordan selv velkendte objekter stadig rummer videnskabelige overraskelser. For fysikeren er det en påmindelse om, at selv det tilsyneladende simple kan indeholde dyb kompleksitet.