Emmy Noether og fysikkens bevarelseslove - Høyrup, Else (KVANT, 2016)
Denne artikel er en intellektuel perle, der forbinder abstrakt matematik med fysikkens mest fundamentale principper. Høyrup præsenterer Emmy Noethers revolutionerende indsigt: sammenhængen mellem symmetrier og bevarelseslove. Artiklen giver både historisk kontekst og en klar forklaring af, hvorfor energi-, impuls- og momentbevarelse udspringer af symmetrier i naturens love. For fysikeren er dette ikke blot teori, men selve strukturen bag moderne feltteori. Artiklen inspirerer til refleksion over, hvor dybt matematikken er vævet ind i fysikkens fundament.