Emilie du Châtelet – en kvindelig fysiker fra 1700-tallet - Høyrup, Else (KVANT, 2015)
Artiklen præsenterer Emilie du Châtelet som en central, men ofte overset figur i fysikkens historie. Hendes arbejde med energibegrebet og oversættelsen af Newtons værker sættes i kontekst. Artiklen viser, hvordan hendes bidrag var afgørende for udviklingen af mekanikken. Samtidig belyses de sociale og kulturelle barrierer, hun arbejdede under. For fysikeren er det en vigtig påmindelse om, at videnskabens historie er mere mangfoldig end ofte fremstillet. En både faglig og historisk inspirerende tekst.