Hvordan gik Det Internationale Astronomiår 2009? - Pedersen, Kristian (KVANT, 2010)
I 2009 markerede verdens astronomiske samfund 400-året for Galileis første teleskopiske observationer gennem det internationale astronomiår. Kristian Pedersen giver i denne artikel et overblik over de mange aktiviteter og initiativer, der fandt sted i Danmark og internationalt i forbindelse med markeringen. Artiklen beskriver både de store offentlige arrangementer, formidlingsprojekter og samarbejder mellem forskningsinstitutioner, museer og amatørastronomer. Et centralt tema er, hvordan astronomi kan fungere som indgang til naturvidenskabelig interesse hos brede befolkningsgrupper. Pedersen diskuterer også hvilke erfaringer og resultater, der kan tages med videre i fremtidige formidlingsprojekter. Artiklen illustrerer dermed, hvordan astronomi fortsat spiller en vigtig rolle i at engagere offentligheden i naturvidenskab.