Havebål og brintbomber - breddeopgaver nr. 19 og 20 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2005)
Denne breddeopgave sammenligner temperaturer i et havebål og en brintbombe ved at relatere de underliggende energiskalaer i kemiske og nukleare processer. Ved at koble typiske energier i eV og MeV vises, at temperaturerne i en brintbombe er omkring en million gange højere end i et havebål. Opgaven illustrerer, hvordan størrelsesordensbetragtninger og tværgående fysikforståelse kan bruges til at opnå indsigt i ekstreme fysiske fænomener.