Fluksreglen – Breddeopgave 98 og 99 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2022)
Hvordan kan to klassiske lærebogsopgaver om elektromagnetisme blive eksamensmateriale for kandidatstuderende – og samtidig danne grundlag for en didaktisk diskussion? Jens Højgaard Jensen viser, hvordan man gennem bevidst opgavevalg og eksamensform kan løfte fysikundervisning til et højere refleksionsniveau. Han analyserer to opgaver om fluks og selvinduktion, men bruger dem som case til at diskutere, hvordan man træner intuition, ikke bare udenadslære. En inspirerende artikel for alle, der underviser i fysik – og vil noget mere med det.