Ståltrådsstrækning – breddeopgave 83 og 84 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2020)
Hvor meget strækker en ståltråd sig under sin egen vægt – og når den svinges rundt? Og hvad lærer studerende af det? En fagligt skarp og pædagogisk reflekteret artikel, der viser hvordan breddeopgaver bruges i fysikundervisning som en bro mellem teori og anvendelse.