Julie Marie Vinter Hansen – første kvindelige embedsmand på Københavns Universitet - Rosenbeck, Bente (KVANT, 2025)
Julie Vinter Hansen (1890–1960) var en pioner. Hun arbejdede som astronom ved universitetets Astronomiske Observatorium. I 1939 blev hun tildelt det prestigefyldte Tagea Brandts Rejselegat, som hun brugte til en rejse til USA. Her måtte hun ufrivilligt opholde sig indtil afslutningen af Anden Verdenskrig. Hun modtog også Annie J. Cannon Award fra American Astronomical Society, den højeste udmærkelse for en kvindelig astronom. Vinter Hansen var en klassisk astronom, kendt for sine beregninger af mindre planeter og kometbaner. I 1950’erne fik hun ansvaret for tilsynet med det nye Brorfelde Observatorium. Hun var ikke blot aktiv i mange faglige organisationer, men også i flere kvindeorganisationer.