Hypersoniske missiler – En ny udfordring for radarer - Bæk, Peter Lysdahl (KVANT, 2025)
Som erhvervs - ph.d. hos Terma arbejder Peter Lysdahl Bæk med CFD-simuleringer af plasma omkring hypersoniske missiler – og dennes effekt på radarsignatur. Artiklen forklarer, hvordan elektromagnetisk dissociation og ionisering af luften omkring objektet skaber et plasmalag, der ændrer radarrefleksionen. Med realistiske simuleringer og empiriske modeller kan man identificere de sektioner af flyvebanen, hvor plasmaeffekter er signifikante. Et højtaktuelt og militærteknisk relevant indblik i fysikken bag moderne trusselsbilleder.