Når atomerne bliver synlige – kan vi simulere os til et bedre helbred? - Jacobsen, Luise (KVANT, 2026)
Artiklen introducerer, hvordan molekylær dynamik simuleringer gør det muligt at undersøge proteiners struktur og bevægelser på atomart niveau. Med udgangspunkt i biologiske proteiner beskrives både de fysiske principper bag simuleringerne og deres anvendelse inden for moderne sundhedsvidenskab. Artiklen viser desuden, hvordan avancerede beregningsmetoder og kunstig intelligens kan bidrage til forståelsen af sygdomsmekanismer og udviklingen af fremtidige behandlinger.