Tidevandsfelter – breddeopgave 71 og 72 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2017)
Artiklen analyserer tidevandsfænomener med udgangspunkt i konkrete opgaver og didaktiske overvejelser. Den gennemgår de underliggende gravitationelle mekanismer og deres manifestation i jord-systemet. Samtidig diskuteres, hvordan disse begreber bedst formidles til studerende. Artiklen kombinerer fysikfaglig dybde med pædagogisk refleksion og er særligt relevant for undervisere. Den viser, hvordan klassiske problemer stadig kan give nye erkendelser. En elegant syntese af fysik og didaktik.