Bohrs atommodel – breddeopgave 68 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2016)
Denne artikel kombinerer fysikdidaktik med klassisk atomfysik og tager udgangspunkt i Bohrs model. Den analyserer en konkret opgave og diskuterer de pædagogiske implikationer. Artiklen viser, hvordan historiske modeller stadig kan bruges som undervisningsværktøj. Samtidig peges der på begrænsningerne i modellen og overgangen til moderne kvantemekanik. For fysikere giver artiklen et interessant perspektiv på formidling af komplekse begreber. Det er en refleksion over, hvordan vi lærer og underviser fysik.