Lineal på pegefingre – breddeopgave 66 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2015)
En klassisk fysikopgave analyseres med fokus på intuition og didaktik. Artiklen viser, hvordan simple eksperimenter kan afsløre komplekse dynamiske effekter som friktion og kraftfordeling. Den pædagogiske vinkel gør den særligt relevant for undervisere. Samtidig demonstrerer den, hvordan fysik kan forstås gennem eksperimentel nysgerrighed. En kort, men tankevækkende tekst.