Temperaturbølger – breddeopgave 65 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2015)
Denne artikel kombinerer fysikdidaktik med en konkret opgave om temperaturbølger. Læseren guides gennem den matematiske beskrivelse af varmeledning og bølgefænomener. Artiklen viser, hvordan abstrakte differentialligninger kan omsættes til undervisningsrelevante problemstillinger. Samtidig diskuteres pædagogiske greb til at formidle komplekse emner. For fysikeren giver det et interessant indblik i undervisningens kunst. Det er en værdifuld ressource for alle, der underviser eller formidler fysik.