Centrifuge og tehvirvel – breddeopgave 58 og 59 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2014)
Denne artikel kombinerer klassisk fysik med didaktiske refleksioner og viser, hvordan simple systemer kan illustrere komplekse fænomener. Gennem eksempler som centrifuger og hvirvler i væsker introduceres læseren til rotationsdynamik og ikke-inertielle referenceframes. Artiklen er særligt interessant for undervisere, men også for fysikere, der værdsætter klare, intuitive modeller. Den viser, hvordan eksperimentelle observationer kan kobles til teoretiske beskrivelser. Samtidig fremhæves vigtigheden af god formidling i fysikundervisning. Det er en artikel, der forbinder teori, eksperiment og pædagogik.