Raketligningen og Keplers anden lov - breddeopgave 56 og 57 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2014)
Artiklen forbinder klassisk mekanik og rumfysik gennem en analyse af raketligningen og Keplers love. Den demonstrerer, hvordan fundamentale bevægelseslove kan anvendes til at forstå komplekse systemer som rumfartøjer i bane. For den fysikuddannede læser er det en elegant syntese af teori og anvendelse. Artiklen illustrerer også den dybe sammenhæng mellem energibevarelse, impuls og gravitationelle systemer. Den fungerer som en påmindelse om, hvor kraftfulde klassiske principper stadig er i moderne kontekst. En teknisk tilfredsstillende og didaktisk stærk artikel.