Kræftvækst – breddeopgave 52 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2012)
Artiklen præsenterer en opgave om vækstmodeller med fokus på kræftceller. Den introducerer matematiske modeller og diskuterer deres anvendelse i biologiske systemer. For fysikere er det et eksempel på tværfaglig anvendelse af differentialligninger. Artiklen indeholder også didaktiske overvejelser, der gør den relevant for undervisere. Den viser, hvordan fysik og matematik kan anvendes i medicinsk kontekst. En stærk kobling mellem teori og praksis.