Mikroelektronik – breddeopgave 50 og 51 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2012)
Denne artikel kombinerer fysikopgaver med didaktiske refleksioner. Fokus er på begrænsninger i mikroelektronik relateret til diffraktion og elektronstråler. Jensen viser, hvordan fundamentale fysiske principper sætter grænser for teknologisk udvikling. Artiklen er særligt relevant for undervisere, der ønsker at integrere autentiske problemstillinger i undervisningen. Samtidig illustrerer den, hvordan kvantemekaniske og klassiske effekter spiller sammen i moderne teknologi. En stærk kobling mellem teori og praksis.