Kapillarbølger – breddeopgave 49 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2012)
Denne artikel kombinerer klassisk fysik med didaktiske refleksioner. Kapillarbølger analyseres med fokus på de underliggende kræfter og bølgeegenskaber. Samtidig gives der indblik i, hvordan problemstillingen kan anvendes i undervisning. For fysikere er det interessant at se koblingen mellem teori, eksperiment og pædagogik. Artiklen demonstrerer, hvordan selv simple systemer kan rumme dyb fysik.