Breddeopgave 31 og 32 -Springflod - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2008)
En systematisk gennemgang af tidevandskræfter fra Sol og Måne med fokus på feltudvikling og approksimationer. Artiklen kombinerer matematisk stringens med didaktiske refleksioner og viser, hvordan klassisk mekanik kan udfoldes på flere niveauer.