Breddeopgave 27 og 28 - Nedbremsning af neutroner - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2007)
Artiklen analyserer energitab ved elastiske stød mellem neutroner og kerner. Klassisk impuls- og energibevarelse anvendes. Resultatet viser afhængighed af masseforholdet m/M. Den didaktiske dimension diskuteres eksplicit. Et fint eksempel på fysikopgaver med både faglig og undervisningsmæssig værdi.