Breddeopgaver 5 og 6 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2001)
To breddeopgaver fra RUC viser spændvidden i fysikundervisning: Én enkel, én kompleks. Den ene spørger, om modstanden er størst i en 60 W- eller 40 W-pære, mens den anden kræver en model for, hvor meget sand en roterende tragt kan indeholde uden at miste materiale. Artiklen er en pædagogisk refleksion over fysikkens anvendelighed i breddekontekst og hvordan man med simple eksamensopgaver kan styrke begrebslig forståelse hos studerende – uden nødvendigvis at ty til høj matematik.