Breddeopgave nr. 4 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2000)
Som led i et længere pædagogisk projekt på RUC præsenteres her en ny breddeopgave: Hvor meget forskel gør det, om en fryser står i udhuset eller i det opvarmede køkken? Det er en enkel, men forførende opgave, der inviterer til kvantificering, estimering og modellering. Artiklen introducerer problemstillingen uden løsning og fungerer som en teaser for næste nummer. Målet er at træne fysikstuderende i realistisk ræsonnering, hvor man må kombinere intuition, simple modeller og empiri i en overbevisende fysikargumentation.