Høj-temperatur superledende tyndfilm - Freltoft, Torsten (KVANT, 1990)
Freltoft beskriver fremstillingen og karakteriseringen af epitaksielle tyndfilm af YBCO ved laserforstøvning. Artiklen går i teknisk dybde med laserparametre, substratopvarmning og oxygenkontrol. Også mønstringsteknikker (laser writing, litografi) og anvendelser i mikrobølgekomponenter og SQUIDs diskuteres. En stærk kobling af eksperimentel teknik, materialefysik og ingeniørmæssig anvendelse.