Vostok-søen igen - Gudmandsen, Preben (KVANT, 2006)
Gudmandsen beskriver den danske radarteknologis rolle i opdagelsen af subglaciale søer i Antarktis. Artiklen forbinder elektromagnetisk feltteori med praktisk ismåling og luftbårne radarsystemer. Den tekniske udvikling ved DTU sættes i historisk perspektiv. Resultatet er en fascinerende fortælling om dansk bidrag til polarforskning. Fysik i praksis – under isen.