Interessen for fysik de kommende 25 år - Randløv, Jette (KVANT, 1997)
Jette Randløv undersøger, hvorfor færre unge vælger fysik – trods gode jobudsigter og teknologisk relevans. Med analyser af samfundstendenser, teknologiforskrækkelse og mediernes rolle diskuterer hun, hvordan fysikfaget igen kan gøres attraktivt. Hun argumenterer for, at fysikken kan give svar på fundamentale spørgsmål om bevidsthed, liv og eksistens – og dermed spille en central rolle i kulturens fremtid. Artiklen er både samfundskritisk og håbefuld, og fremstår som en formidlingsstrategi for en ny generation af fysikere.