Introduktion til Neurale Netværk - Lautrup, Benny (KVANT, 1993)
Lautrup præsenterer feltets centrale idéer og metoder med stor klarhed og faglig dybde. Artiklen begynder med en oversigt over biologiske neuroners egenskaber og diskuterer, hvordan disse inspirerer matematiske modeller. Gennem en systematisk opbygning forklares feedforward-netværk, backpropagation og begreber som overtræning og generalisation. Med referencer til faseovergange og statistisk fysik demonstrerer Lautrup, hvordan netværkets kapacitet kan analyseres og kontrolleres. Artiklen slutter med en diskussion af vækstalgoritmer og arkitekturoptimering som "Optimal Brain Damage", hvilket understreger den tværfaglige elegance i moderne netværksdesign.