Konkurrence mellem tre grupper - Wiin Nielsen, Aksel (KVANT, 2001)
Hvordan interagerer tre grupper i konkurrence – biologisk, økonomisk eller forskningsmæssigt? Artiklen opstiller og analyserer et dynamisk system af differentialligninger, der simulerer konkurrence, samarbejde og eliminering. Med modeller inspireret af økologi og økonomi viser artiklen, hvordan koefficienter for samarbejde og konkurrence dramatisk ændrer systemets stabilitet. Der gives også eksempler fra dansk fysikforskning (Ørsted-samarbejdet). Artiklen kombinerer elegant fysik og matematik for at forstå komplekse dynamikker og balancerer teoretisk dybde med tværfaglig relevans.