Hvor findes der gamle instrumenter? - Andersen, Hemming (KVANT, 1991)
Bag ethvert videnskabeligt gennembrud gemmer der sig et instrument – og ofte et stykke kulturhistorie. Andersen introducerer et landsdækkende projekt for registrering af gamle fysiske og naturvidenskabelige instrumenter i Danmark. Artiklen stiller skarpt på, hvordan instrumenter kan belyse både teknologi, håndværk, æstetik og videnskabelige praksisser gennem tiderne. Andersen efterlyser samarbejde med skoler, museer og privatpersoner, og opfordrer til, at apparatur ikke smides ud, men dokumenteres. En vigtig kulturfysisk opgave, som kalder på både samlere og forskere.