Venuspiraterne - Esrom Larsen, Mogens (KVANT, 2012)
Artiklen tager læseren med ind i en klassisk science fiction-fortælling om Venus og dens udforskning, men med en underliggende fysisk refleksion over planetariske forhold. Gennem fortællingen diskuteres de ekstreme tryk- og temperaturforhold på Venus og hvordan disse udfordrer enhver realistisk mission. Forfatteren leger med kontrasten mellem fantasifulde narrativer og de hårde fysiske realiteter, som moderne planetforskning afdækker. Artiklen fungerer dermed både som underholdning og som en indirekte formidling af atmosfærefysik og planetologi. Den inviterer læseren til at reflektere over, hvordan vores forståelse af solsystemet har udviklet sig. Samtidig viser den, hvordan science fiction kan fungere som et kreativt laboratorium for fysikalske idéer.