Noget om ellipsen - Esrom Larsen, Mogens (KVANT, 2012)
Denne artikel tager udgangspunkt i ellipsens matematiske egenskaber og deres fysiske anvendelser. Særligt koblingen til planetbaner og Keplers love gør stoffet relevant for fysikere. Artiklen demonstrerer, hvordan klassisk geometri stadig spiller en central rolle i moderne fysik. Den er både teoretisk stringent og didaktisk velformidlet.