Peters’ atlas - Esrom Larsen, Mogens (KVANT, 1990)
En videnskabelig kritik og historisk refleksion over arealtro kortprojektioner, ansporet af Politikens udgivelse af Peters’ atlas. Larsen gennemgår både Archimedes' cylinderprojektion og den såkaldte "anden projektion" og sætter dem i kontekst til Mercator og stereografiske kort. En tankevækkende artikel, der kobler matematik, fysik og geografi – og minder os om, at kort altid har formål og forvrængning.